KAJ POČETI NA ROGLI

POZIMI & POLETI

SKIJORING - vleka smučarja s konjem

Poleg smučanja, teka na smučeh, sankanja, bordanja se bodo prijatelji Rogle in navdušenci belega športa lahko preizkusili tudi v Skijoringu – vleki smučarja.
Skijoring je šport, ki v svetu vedno bolj pridobiva na popularnosti. Gre za vleko smučarja s psom, konjem ali celo motornim vozilom. Prakticirajo ga na mnogih koncih sveta, še posebej v državah z dolgimi zimami in obilico snega. Prva tekmovanja v Skijoringu naj bi se odvijala v Skandinaviji. Na Aljaski so namesto prvotnih vlečnih živali (konji, jeleni, losi) začeli uporabljati pse.
Pri Pesku vas bomo vlekli s konji.

PROGRAM JE NAMENJEN: tako mlajšim kot starejšim ljubiteljem snežnih užitkov.

PRIMERNA STAROST: 6 let in vse do 90 let in več.
Otroci do 6. leta starosti pa se lahko preizkusijo v Skijoringu skupaj z enim od staršev.

TERMIN: vsak dan, na vsako polno uro med 11. in 16. uro, oziroma po dogovoru za skupine treh ali več ljudi

PROGRAM:​
Kratka predstavitev konja
Vleka smučarja s konjem v ograjenem prostoru pri Koči na Pesku – 3 krogi.

KAKO POTEKA SKIJORING:
Konja usmerja izkušen jahač, ki dobro obvlada uravnoteženo jahanje. Uravnoteženo jahanje je prijazno in varno tako za konje kot jahača. Jahač tako vodi smeri smučanja, kot tudi hitrost vleke. Vleka smučarja s konjem se začne počasi, da se smučar navadi in dobi občutek, nato pa se tempo, na željo smučarja, lahko tudi pospeši. V ta namen je pripravljena urejena proga.
Smučar v roki drži trapez, ki ga vedno lahko tudi spusti, ter s tem prekine vleko. Tako je vleka smučarja s konjem varna in enostavna . Poskusi jo lahko vsak, ki obvlada osnovne zavoje in smučanje v plugu. Smučar za Skijoring potrebuje le svojo smučarsko opremo s smučmi.
TRAJANJE: 15 minut

CENA: 15 € na osebo

DODATNE INFORMACIJE:
Otroci do 6. leta starosti se lahko preizkusijo v Skijoringu samo skupaj z enim od staršev.
Program izvajamo tudi v sneženju.
Potrebna je predhodna rezervacija:
• 041 639 822 – Darja
• e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

KAKO DO NAS:
V primeru, da že smučate na Rogli predlagamo: smučate do Mašinžage in nato z vlečnico do vrha kjer se ob smerokazu za Pesek, spustite po prelepi in urejeni gozdni poti proti koči na Pesku. Nasproti planinske koče na ranču Pri Pesku poizkusite užitke Skijoringa, nato pa: se nato malce spočijete v koči, ter pokusite odlično gobovo juho, Pohorski lonec ali se posladkate s popečenimi sirovimi štruklji ali borovničevim »štrudlom«, ali pa nadaljujete smučanje naprej proti Mašinžagi in se s sedežnico zopet povzpnete na Roglo.
V kolikor greste z avtom na ranč Pri Pesku, se peljete na Roglo in nadaljujete naravnost do koče Na Pesku (~2,5 km iz Rogle).
Vabljeni v naš pravljični svet in družbo prijaznih ter crkljivih lipicancev ter Velikega a zelo prijaznega psa (Kangal) Maxima.

SAMO ZA GOSTE APARTMAJSKIH HIŠ ROGLA:

- 10% POPUSTA na program NEŽEN DOTIK LIPICANCA na Pesku      

- 30% POPUSTA na program  SKIJORING - vleka smučarja s konjem na Pesku      

Dandi, d.o.o.

Žlavsova ulica 5, 3212 Vojnik

T: +386 (0)51 655 016

F: +386 (0)41 655 016

E: dandi@dandi.si

NA ZEMLJEVIDU

POVEZAVE